Solisten

Brahms

Solisten

Hieronder vindt u de solisten voor het Allerzielenmeezingconcert 2024.


Marjon Strijk
Sopraan

Marjon Strijk studeerde solozang bij Jeanne Companjen welke studie zij voortzette bij Eugenie Ditewig en Elena Vink. Ook volgde zij masterclasses bij o.a. Ulrich Eisenlohr (met pianist Jeroen Snijder) en bij Michael Chance.

Als soliste wordt zij veelvuldig gevraagd haar medewerking te verlenen aan verschillende koorconcerten in den lande. Haar repertoire omvat vele stijlperioden: van Schütz, Buxtehude, Charpentier naar Bach, Händel, Rameau via Haydn en Mozart naar Schubert, Mendelssohn en Brahms. Ook zingt zij hedendaagse muziek zoals het Requiem van Rutter en Angel of Light van Gert Oost (première).


Dieks van Gogh
Bas/bariton

Dieks van Gogh ontdekte zijn passie voor klassieke zang toen hij zich in 2016, als student filosofie en geschiedenis, aansloot bij het Studentenkoor Amsterdam, destijds onder leiding van Servaas Schreuders. Daarna nam hij deel aan uiteenlopende koorprojecten, waaronder het Nederlands Studenten Kamerkoor in 2019 en 2020, aangevoerd door Béni Csillag. Als solist zong Dieks met de Bachwerkplaats onder leiding van Yt Nicolai, het Ensemble Archipel onder auspiciën van Anneke Huitink, en Het Wilde Wat met Tristan Knelange als voorman. Dieks nam eerder de baritonsolo’s uit de Requiems van Fauré en Duruflé en de rol van Christus in Bachs Johannes-Passion voor zijn rekening. De afgelopen jaren volgde Dieks zanglessen bij baritons Gulian van Nierop en Hans Pieter Herman.

Een hele dag zingen