Solisten

Manuscript Requiem

Solisten

Hieronder vindt u de solisten voor het Allerzielenmeezingconcert 2023.


Marjon Strijk
Sopraan

Marjon Strijk studeerde solozang bij Jeanne Companjen welke studie zij voortzette bij Eugenie Ditewig en Elena Vink. Ook volgde zij masterclasses bij o.a. Ulrich Eisenlohr (met pianist Jeroen Snijder) en bij Michael Chance.

Als soliste wordt zij veelvuldig gevraagd haar medewerking te verlenen aan verschillende koorconcerten in den lande. Haar repertoire omvat vele stijlperioden: van Schütz, Buxtehude, Charpentier naar Bach, Händel, Rameau via Haydn en Mozart naar Schubert, Mendelssohn en Brahms. Ook zingt zij hedendaagse muziek zoals het Requiem van Rutter en Angel of Light van Gert Oost (première).


Nina Maas
Alt

Nina Maas behaalde haar masters in musicologie en financieel management. Zij studeerde af op rollen van de mezzosopraan in romantische en hedendaagse opera’s en de positie van vrouwelijke dirigenten in het Nederlandse koorlandschap. Zij verdiepte zich verder in de zakelijke kant van de culturele sector.

Zang heeft tijdens haar studies altijd een grote rol gespeeld. Zij volgde de vooropleiding Muziektheater Klassiek aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten, nam deel aan masterclasses van onder meer Maarten Koningsberger en trad op met Club Classique. Daarnaast was zij verbonden aan het Nederlands Studenten Kamerkoor. Zij zong hier zowel onder leiding van Kurt Bikkembergs als Béni Csillag. Tijdens haar opleidingen kreeg zij les van Frank Hermans en Kathelijn van Dongen. Ook volgde zij zangles bij Paula de Wit door wie zij tot op heden wordt gecoacht.


Erik Janse
Tenor

Erik Janse soleert veel in oratorium, lied en opera. Naast de tenor-aria’s in beide Bach Passionen heeft hij de aria’s uit meer dan 80 Bach-cantates gezongen, waaronder de solocantate voor tenor in de Utrechtse Dom. Hij trad diverse malen als solist op in de Messiah van Händel, in diverse Missen en het Requiem van Mozart. Een hoogtepunt blijft vertolking van de Evangelist in de Bach-Passionen.

Romantisch repertoire voerde hij uit zoals de Petite Messe Solennelle (Rossini), het Requiem van Verdi, de Messa di Gloria (Puccini), de Misa Criolla ( Ramirez), de Elias ( Mendelssohn), de Messe Solennelle (Gounod), de Nicolas cantate (Britten) en het Oratorio de Noël (Saint-Saëns). Ook hedendaags werk zong hij met orkest zoals Nova Zembla van Sylvia Maessen, Orkestliederen en Vasalisliederen van Gijs Meeusen, de Jona-cantate van Van der Mullen en Nunc Dimittis van Helmuth Barbe.


De solist van de baspartij is nog niet bekend.


Een hele dag zingen