Solisten

Manuscript Ein Deutsches Requiem (bron: Brahms Institut, Lübeck)

Solisten

Hieronder ziet u de solisten voor het Allerzielenmeezingconcert 2022

Sopraan: Marjon Strijk

Marjon Strijk (Foto: marjonstrijk.nl)

Marjon Strijk studeerde solozang bij Jeanne Companjen welke studie zij voortzette bij Eugenie Ditewig en Elena Vink. Ook volgde zij masterclasses bij o.a. Ulrich Eisenlohr (met pianist Jeroen Snijder) en bij Michael Chance.

Als soliste wordt zij veelvuldig gevraagd haar medewerking te verlenen aan verschillende koorconcerten. Haar repertoire omvat vele stijlperioden: van Schütz, Buxtehude, Charpentier naar Bach, Händel, Rameau via Haydn en Mozart naar Schubert, Mendelssohn en Brahms. Ook zingt zij hedendaagse muziek zoals het Requiem van Rutter en Angel of Light van Gert Oost (première).

Marjon werkte als soliste met dirigenten als Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra, Harry van der Kamp, Peter Harvey, Klaas Stok en Stephan MacLeod. Ook werkte ze mee aan verscheidene cd-opnamen zoals Mozart’s Requiem en het beroemde Miserere van Gregorio Allegri.

Marjon Strijk zingt, naast haar solo-optredens, in verscheidene professionele ensembles. Daarnaast is Marjon vast verbonden aan het (solisten)ensemble van de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven, waarbij zij in 2004 meewerkte aan een cd-opname van Bach’s Johannes Passion die in solistische bezetting werd uitgevoerd.

Marjon maakt deel uit van het vermaarde internationale solistenensemble Quink. Ook in het theater heeft Marjon ervaring, in een productie van Theater Sonnevanck, een voorstelling voor twee sopranen, twee acteurs, een barokcellist en een klavecinist met muziek van Händel, Purcell en Monteverdi o.l.v. regisseur Flora Verbrugge (Enschede).

Meer over Marjon op haar website


Bariton: Joep van Geffen

Joep van Geffen

“Mijn liefde voor muziek begon op de Vrije School. Als kleuter luisterde ik graag naar het zingen van de juf en na de kleutertijd bleef muziek een grote rol spelen. Dat onze klas muzikaal was, ging al gauw als een lopend vuurtje door de school. En zo kwam het, dat we mochten meedoen aan een uitvoering van de Matthäus-Passion onder leiding van Daniel Reuss. Toen ik op de middelbare school voor het eerst de stem van Freddy Mercury hoorde, wist ik het zeker: Ik wilde zingen! Dat deed ik vol enthousiasme in het schoolkoor en op musical-les. Na mijn middelbare school rolde ik in een baantje als zingende bediende en werkte ik doordeweeks in een Italiaanse specialiteitenzaak omdat ik niet wist wat ik wilde studeren. Mijn zanglerares raadde mij aan naar het conservatorium te gaan. Toen ik vervolgens voor het eerst Schubertliederen hoorde, gezongen door Dietrich Fischer Dieskau, was ik verkocht. Op het conservatorium in Arnhem nam ik alles als een spons in me op. Ik wilde niets anders meer dan zingen, alleen of samen. Na mijn studie werd ik aangenomen bij het Groot Omroepkoor, een wereldvol waanzinnige ervaringen en met een zee van muziek. Naast het Groot Omroepkoor zing ik in kleine ensembles en solo. Waarom kiezen? Via het zingen ging de wereld voor mij open. Koken en met name de Italiaanse keuken blijven daarnaast een enorme passie. Ik hoop dat ik met mijn enthousiasme voor muziek en eten anderen kan inspireren en zo een zaadje plant dat ergens weer kan groeien.”