Begeleiding

Begeleiding

Hieronder vindt u de begeleiding voor het Allerzielenmeezingconcert 2023.


Marijke Schröer
Bassax

Marijke behaalde haar Master diploma aan het conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp en ontwikkelde daar een enorme liefde voor het spelen in ensembles. Zij maakt naast Saxyon o.a. deel uit van het Melisma Saxophone Quartet, Saxofoonduo Noota en het Nederlands Saxofoon Octet. Concerten gaf ze o.a. tijdens het Grachtenfestival Amsterdam, het Davos Festival (Zwitserland), Open Days Festival (Denemarken), CCMAS Morelia (Mexico), National Centre for the Performing Arts Beijing (China), Izumi Hall (Japan), Grieg in Bergen Festival (Noorwegen).

Haar debuut cd verscheen in 2016 samen met het Melisma Saxophone Quartet. Een jaar later in 2017 verscheen ‘No Filter’ van het duo Saxyon en dit jaar komt de debuut-cd van het Nederlands Saxofoon Octet uit. De Cd-presentatie daarvan vindt plaats in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.
Naast het geven van concerten geeft Marijke muziekles en is zij de programmeur van het Uitgast Festival te Lelystad.


René te Bogt
Accordeon

René te Bogt studeerde hoofdvak accordeon bij Miny Dekkers aan het toenmalig Stedelijk Conservatorium en Dansacademie (thans ArtEZ Hogeschool voor de kunsten)in Arhem, waar hij het diploma Docerend Musicus behaalde. Sindsdien is hij als accordeondocent en later ook keyboarddocent, alsmede ensembleleider werkzaam bij de Musikschule der Stadt Ahaus (Dld.). Daarnaast dirigeerde hij diverse accordeonorkesten waarvoor hij cursussen volgde in o.a. Trossingen (Dld.) bij Fritz Dobler en Hans-Günther Kölz.


Ellen Zijm
Accordeon

Ellen Zijm begon haar studie in Enschede, bij Egbert Spelde, en studeerde daarna bij Stefan Hussong aan de Hochschule für Musik Würzburg, waar zij in november 2013 met een 10 afstudeerde. Ze werkt regelmatig samen met koren, waarmee zij o.a. eigen arrangementen uitvoerde van het Requiem van Fauré en het Stabat Mater van Pergolesi.

Met haar duo ‘De Thuiskomst’, met Quirine van Hoek (viool) bracht zij twee cd’s uit: ‘De Thuiskomst in the early Baroque’ en ‘TAPAS-De Thuiskomst in Spanje’.

Saxyon, haar duo met Marijke Schröer op saxofoon, bracht in 2017 de cd ‘No Filter’ uit. Saxyon is heeft onder meer concerten gegeven in Gdasnk (Polen), Bergen (Noorwegen) en Amsterdam. Ellen is regelmatig te horen op Radio 4 in Spiegelzaal, De Muziekfabriek, Opium op 4 en NTR Podium. Als docent en dirigent is Ellen werkzaam bij Pojectaccordeonorkest Noord-Nederland, Animato Hengelo en aan de muziekschool Oost-Gelderland.


Rebecca Fransen
Contrabassiste

Rebecca is allround contrabassiste. Momenteel is zij bezig met de laatste fase van haar Master bij de bekende contrabassist Rick Stotijn aan de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf, Duitsland. Aan het Conservatorium van Amsterdam heeft zij ook 3 jaar een Minor Jazz Contrabas gedaan. Rebecca is member van the European Union Youth Orchestra (EUYO) waarmee zij diverse tournee’s maakte zowel binnen als buiten Europa. Zij maakte deel uit van de Gelders Orkest Academie en het Jong Nederlands Blazers Ensemble. Ook gaf Rebecca les bij het Leerorkest in Amsterdam. Het afgelopen half jaar was zij werkzaam als solo-bassiste in het Zweedse Kamerorkest ‘Musica Vitae’ onder leiding van violiste Malin Broman. Sinds 2017 speelt zij in de Ladies Band van Herman van Veen.


Een hele dag zingen