Begeleiding

Martijn en Stefan Blaak

Begeleiding

Het Allerzielenmeezingconcert 2022 wordt begeleid door Pianoduo Blaak.

Al sinds het eerste uur wordt het Requiem van Brahms in deze Allerzielenmeezingversie begeleid door Pianoduo Blaak.

Het Pianoduo Martijn en Stefan Blaak behoort tot de top van pianoduo’s van hun generatie.
De cum laude afgestudeerde broers concerteren op vele podia in o.a. Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Spanje, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Regelmatig zijn Martijn en Stefan Blaak te gast tijdens internationale festivals, zoals het Grachtenfestival Amsterdam, Le Festival international d’art lyrique d’Aix-en-Provence (Frankrijk), Green Lake Festival (Verenigde Staten), Sächsisches Mozartfest, Klevischer Klaviersommer, Leipziger Klaviersommer (Duitsland) en “La settimana d’arte di Cecina” (Italië).

Werken van o.a. Chiel Meijering, Diderik Wagenaar, Francis Shaw, David Rowland, Jeppe Moulijn, Eduard de Boer en Piet Swerts werden door het pianoduo in première gebracht. Concerten van hen werden uitgezonden voor radio en tv door omroepen als NTR, AVROTROS, VPRO, Concertzender, Westdeutsche- en Bayerische Rundfunk, RAI Italia, Radio Klara en Radio France.

Sinds een aantal jaren vormt het duo tevens een ensemble met de zussen Charlotte (alt) en Josefien Stoppelenburg(sopraan), waarmee ze eveneens zeer actief zijn op de Nederlandse en buitenlandse concertpodia (www.brotherssisters.nl).

Op hun CD’s “Stadium” en “Vesalius” laat het pianoduo Martijn en Stefan Blaak hun veelzijdigheid horen in werken voor twee piano’s en piano vierhandig van o.a. Brahms, Debussy, Rachmaninoff en Ravel.

Onlangs soleerde het duo met het Orkest van het Oosten (Phion), Frascati Symphonic (België) en Sinfonia Rotterdam met werken voor twee piano’s en orkest van Poulenc, Mozart en Swerts.

Ga naar de website van Pianoduo Blaak voor meer informatie.